Nerlerit Inaat

Ittoqqortoormiit, "stedet med de store huse", er en af de mindste byer i Grønland. Byen ligger ved fjorden Scoresbysund som med sine udløbere er det største fjordsystem i verden og også verdens længste fjord.

Området omkring Ittoqqortoormiit tilbyder jagt, ekspeditionsudflugter i havkajak eller hundeslæde såvel som mere rekreative sejladser og vandreture. 

Fly drives af Norlandair

Oneway / Roundtrip
?

I samarbejde med Norlandair flyver Air Iceland en til to gange om ugen til Mittarfik Nerlerit Inaat eller Constable Pynt Lufthavn, og derfra er der en helikopterrute til Ittoqqortoormiit. Men flere og flere turister bruger Constable Pynt som udgangspunkt for deres udflugter ind i den vilde natur, hvor der er mange muligheder for vandreture, lystfiskeri og skiløb.

Dyreriget i Nationalparken nord for Ittoqqortoormiit er helt enestående og består af adskillige arter pattedyr og fugle. Ittoqqortoormiit befolkning udgør et af verdens sidste fangersamfund hvilket for mange af jægerne betyder et liv delt mellem jagt og turisme.

Udstyr
Lige meget hvornår du besøger Grønland, om det er sommer eller vinter er det tilrådeligt at finde ud af vejrsituationen før du tager af sted, så du kan få det rigtige udstyr med.

Praktisk rejseinformation
På siden Greenland.com kan du finde nyttige oplysninger om alt der vedrør din rejse til Grønland.