Akureyri

Kun 45 minutter fra Reykjavik
45 minutters flyvning fra Reykjavik ligger den smukke by Akureyri. Placeret på bredderne ved nordkysten er denne charmerende havneby med sine ca. 15.000 indbyggere det handelsmæssige og kulturelle center i det nordlige Island.

Akureyri, et godt valg
Hvad enten du planlægger rekreation eller kultur, er Akureyri det perfekte valg. For dem der ganske enkelt vil snuse til denne maleriske og venlige by, er der masser at vælge imellem.

 
Oneway / Roundtrip
?

Islands længste fjord
De imponerende omkringliggende bjerge med sneklædte toppe, frodige græsmarker og krystalklart vand i Islands længste fjord danner rammerne om denne by med dens mange velbevarede gamle huse, en af Islands dejligste bymæssige bebyggelser.

Området er også blevet velsignet med et usædvanligt mildt og behageligt klima til trods for at ligge så tæt på den nordlige polarcirkel.

Kulturby
Man kan gå en tur gennem den flotte Botaniske Have og opleve Islands forskellige plantearter, besøge de forskellige museer og restauranter eller nyde begivenhederne på sommerens kunstfestival, der strækker sig fra midten af juni til august.

Svømmebassiner og golf
I Akureyri er der mulighed for at besøge et af byens svømmebassiner, eller man kan tage et spil golf på verdens nordligste golfbane, hvor der hvert år afholdes Arctic Open.

Naturperler
Akureyri er det ideelle udgangspunkt, hvis man vil udforske Islands smukke natur. Man kan tage til området omkring Myvatn, som er berømt for sit rige fugleliv såvel som fantastiske geologiske formationer og varme kilder.

Spændende nabobyer
Tag en tur til de nærliggende øer Hrisey og Grimsey nord for polarcirkel og oplev islandsk natur og landmandsliv, hvor det er mest unikt. Der er også rig mulighed for at tage på en spændende hvalekskursion fra nabokystbyen Husavik.