Egilsstadir

Egilsstadir og Østfjordene
Østisland har to forskellige områder: Den fjordindskårne kystlinje med dens fiskerilejer og karakteristiske lagdelte bjerge, og så landbrugsområdet længere inde, som er karakteriseret ved bølgende højsletter med rensdyr, mudrede gletcherfloder og Islands største skov.
Luftvejen til området er gennem Egilsstadir, en lille by placeret for enden af Lagarfljotid.

 
Oneway / Roundtrip
?

Østfjordene 
Fra Egilsstadir kører man igennem de ugæstfrie bjerge til Østfjordene og ender gennem en serie af stejle hårnålesving i en helt anden verden. 
Seydisfjordur, som har færgeforbindelse til Færøerne, er en landsby beliggende langt inde i en fjord. Stedet er et ideelt udgangspunkt for vandreture i de omkringliggende bjerge og til at tage på sejlture til de ensomme nabofjorde.

De tre landsbyer Reydarfjordur, Eskifjordur og Neskaupsstadur, som tilsammen danner kommunen Fjardabyggd, har alle attraktive fjordscenerier og charmerende gamle bygninger, som afspejler deres historiske betydning som centrale fiskeristeder.

Interessante museer
De tre landsbyer er omgivet af overvældende udsigter til bjerge og hav, der bare venter på at blive udforsket til fods eller med båd. For at få et sjældent glimt af den britiske besættelse af Island under Anden Verdenskrig er Krigstidsmuseet i Reydarfjordur et besøg værd, mens Eskifjordur hædrer den lokale fiskeindustris historie med dets Søfartsmuseum, og Neskaupsstadur har et Naturhistorisk Museum, der kan fremvise en interessant samling af sten, udstoppede fisk og fugle.

Er det et monster?
Et nyt færgeselskab, "Lagarfljotsormurinn", opkaldt efter det Loch Ness-lignende monster, der siges at holdes til i søen, tilbyder sejlture på den rolige 30 km lange strækning, som er omringet af bakker og træbeklædte bredder.

Vandsport
Hvis man er til lidt vildskab, er det muligt at River Rafte og tage ture på vandscooter. Det er også muligt at finde et stille sted og lystfiske for dem, der søger mindre vilde oplevelser.

Islands største skov
Skoven Hallormsstadarskogur, 25 km fra Egilsstadir, som er berømt for sit milde klima og fine gangstier, er et ellers sjældent syn i Island og helt klart et besøg værd.